Viktigt att tänka på vid bostadsförsäljning

Under våren och sommaren är det hög tid, eller all time high för bostadsförsäljning. Det är under denna tid som de flesta börjar längta efter en egen trädgård att låta barnen springa barfota i. Eller så längtar vi efter de där mysiga grillkvällarna på altanen med trevliga vänner. Oavsett vad som ligger bakom önskan att köpa sig en ny bostad, vet alla som känner till något om bostadsmarknaden att det är under sommaren som de flesta bostadsförsäljningar äger rum. Så om det är så att du funderar på att sälja bostaden är det en bra tid just nu. 

Sälja en bostad är en hel vetenskap i sig. Många anlitar därför en mäklare som är erfaren och som vet vilka hinder som kan stå i vägen för en lyckad försäljning. Det gäller att känna till hur spekulanter går igång på och vad som är attraktivt i deras ögon. Allt sådant känner mäklarna till om och kan guida dig genom en bostadsförsäljning (om det är en duktig sådan vill säga). Har man inte en sådan, finns det några viktiga komponenter att ta hänsyn till om man vill få bostaden såld till det pris man önskar.

Fotografering

De allra flesta bostäder ska fotograferas inför en annonsering. Att inte ha bilder på den bostad som man vill sälja kan väcka misstankar. När man fotograferar en bostad gäller det att visa upp det allra finaste man har. Presentationen av bostaden ska vara så fin som möjligt. Att den är städad är det allra viktigaste. Ingen vill se avlagda, eller smutsiga kläder i en bostad som man ska tänka sig vilja köpa. Det får inte finnas smutsiga möbler när man fotograferar en bostad. Helst ska vitvaror skina i köket och badrummet. Det ska hänga snygga handdukar snyggt i badrummet.

Renovering

På samma sätt som en ostädad bostad kan anses vara oattraktivt kan en gammal och sliten bostad vara oattraktivt. Särskilt om det finns remsor av tapeten på ngåon vägg, eller hack i golvet, eller någon annan skada i bostaden. Då gäller det att man renoverar innan man tar bilder eller innan en visning av lägenheten. Den som köper bostaden, ska inte behöva renovera den direkt vid inflyttningen. Även om så skulle vara, blir hela bostaden mer attraktiv om den är någorlunda renoverad.

Styling

Har man svårt att få en bostad såld, kan det hänga på stylingen. En styling av en professionell stylist vet hur han eller hon ska inreda bostaden för att den ska vara så attraktiv som möjligt. En fräsch blomma här, färska frukter där och vips har man gjort en bostad attraktiv. Vi som är lekmän, förstår kanske inte hur viktigt det är, men den som har använt sig av styling inför en visning, vet att stylingen kan vara susen för att få bostaden såld.

Bostadsmarknaden i Stockholm störst

Den som har en bostad som ska bli såld i Stockholmstrakten vet att det är där som marknaden är som störst. Här är konkurrensen om försäljningen som störst. Ska man få ett bra pris på sin bostad gäller det att göra den så attraktiv som man bara kan. Ett av de viktiga knepen är att göra en visningsstädning i Stockholm och styla den på rätt sätt.

20 Jul 2018