Vad innebär en certifierad flyttstädning i Göteborg?

En flyttstädning är betydligt mer krävande än en storstädning. Därför ska man anlita ett städföretag i Göteborg som erbjuder certifierad flyttstädning.

Det ställs höga krav på flyttstädningen och därför finns det städföretag som erbjuder certifierad flyttstädning. Med det menas att de följer de riktlinjer som Mäklarsamfundet har satt upp gällande städning vid flytt. Där står det bland annat att damm ska avlägsnas från alla ytor, även från tak, väggar, golvlister och element. Elkontakter, strömbrytare, dörrar, fönsterbrädor ska rengöras i alla rum. Garderober ska rengöras in- och utvändigt. I köket ska alla vitvaror, skåp och lådor städas in- och utvändigt. Även bakom och under i de fall det går. I badrummet ska alla ytskikt, inredning och badrumsporslin noga rengöras. Det ska städas bakom och under badkaret, och även golvbrunnen och vattenlåset ska rengöras.

Ta reda på vilka villkor som gäller om en flyttstädning skulle bli underkänd

Vill man ha hjälp med flyttstädning i Göteborg ska man anlita ett städföretag som erbjuder certifierad flyttstädning. Då kan man vara säker på att de följer Mäklarsamfundets riktlinjer gällande flyttstädning. Eftersom priserna kan skilja mellan olika städföretag kan det vara smart att ta in flera offerter. Fast man kan inte bara se till kostnaden utan man måste även ta reda på vilka villkor som gäller. Vad händer exempelvis om städningen ändå skulle bli underkänd, eller om något skulle skadas vid städningen? Fråga därför städföretaget om de har en försäkring som täcker skador och om de garanterar att de städar om och rättar till sådant som blir fel.

30 Apr 2022