Så får du gratis homestyling

Den som är modig och vågar ta några chanser kan vinna en hel del på att sälja sin bostad i Stockholm. De som ger sig in i bostadsmarknaden just nu märker att det tar lite längre tid att sälja sin bostad än vad det var bara för några år sedan. Vi har haft en ganska så upphottad bostadsmarknad under flera år. Flera ekonomer har varnat för att bostadsmarknaden kan vara uppblåst och kan spricka som en ballong. Det är bara luften som finns kvar när ballongen spricker. Den som ska sälja sin bostad bör vara medveten om detta. Det kan ta längre tid att sälja sin lägenhet, men det finns vissa saker som du själv kan göra för att se till att försäljningen går i hamn.

Göra en homestyling och fotografera bostaden

Varför lägga flera hundratusen på en mäklare? Har du själv sålt och köpt några bostäder känner du säkert till hur mäklare jobbar. Det kan väl inte vara så svårt? 

För den som vill sälja sin bostad gäller det att göra den så snygg och inbjudande det bara går. De som tittar på bostaden, antingen på bild, eller när de kommer på visning vill kunna tänka sig in i bostaden. Därför får huset inte vara alltför kalt eller tomt. Finns det snygga möbler och det finns ombonade textilier blir folk sugna på bostaden.

Dessutom bör man tänka på att det kan vara lite känsligt är att ta emot folk som kommer på visningar. Det gäller att inte ta åt sig när spekulanter kommer och tittar på lägenheten, så att man känner att de kritiserar ens bostad. Det gäller att ha is i magen och uppträda professionellt. Att kommunicera under visning är också en viktig aspekt. Vad ska man säga? Vad är bäst att framhålla? Vilken information är avgörande för att spekulanterna bestämmer sig?

Lägga upp bostadsannonsen på sociala medier

Varför inte lägga upp en bostadsannons på oväntade ställen? Varför inte på Facebook? Det finns också sidor på Facebook som är samlingssidor för dem som bor på vissa orter och vill köpa eller sälja saker där. Då kan man lägga upp en annons där. Dessutom kan den få en mycket stor spridning där, om det är många som delar bilden och annonsen.

Lägga upp en bostadsannons på Blocket

Det är också bra att utnyttja Blocket, då det är många som är där och letar efter saker att köpa. Många har fått sina bostäder sålda där.

Sätta upp bostadsannons i trapphus i olika fastigheter

Varför inte vara kreativ och sätta upp bostadsannonser i trapphus, där det kan bo personer som mer än gärna skulle vilja köpa en ny bostad? Ju större spridning din bostad får, desto större är chanserna att rätt person hittar annonsen och vill köpa bostaden. Det gäller bara att du hittar just den personen.

Vara din egen ”mäklare” och skriva avtal med köparen

När du väl har hittat en köpare till din gamla bostad gäller det att skriva avtal med den personen. Har du skrivit på både köp- och säljkontrakt vet du vad som bör ingå i ett sådant avtal. Det finns en del liknande avtalsmallar på nätet som du säkert kan utnyttja och skriva ut, lägga till eller dra ifrån om du så önskar.

Varför är homestyling så viktigt? En homestyling gör din bostad attraktiv hos spekulanter. En inredare vet vad de flesta längtar efter och kan skapa den slags smak som går hem hos de flesta. Dessutom har de ofta både möbler och rekvisita som behövs för att skapa den image av bostaden om tilltalar de flesta. Om du homestylad din bostad, får du dessutom dra av utgiften som en utgift i samband med försäljningen och är avdragsgill. När du väl har sålt bostaden är det bara att räkna med homestylingen som en del av utgifterna i samband med försäljningen.

28 May 2018