OVK-besiktning är viktigt även i Göteborg

OVK-besiktning är viktigt för att kunna erbjuda boende i Göteborg en bra ventilation. Något som paret Andersson behövde ta reda på mer om så småningom.

Veras och Antons dröm höll på att gå i uppfyllelse, något de knappt vågade tro på själva. Men möjligheten hade dykt upp rakt framför deras ögon och gick inte att säga nej till. Det var en fastighet som de ofta passerade när de var ute och gick i utkanten av Göteborg. Tänkt att den skulle vara perfekt.

Så en dag stod skylten “Till salu" utanför tillsammans med numret till den mäklare som den dåvarande ägaren anlitat. Anton hade tagit upp mobilen direkt och ringt numret. Innan de kom hem från promenaden skulle de ha fått en visning av huset och på den korta stunden förälskat sig. Men det behövdes en koll av ventilationen då luften stod stilla därinne.

De bad att få återkomma med ett bud vilket gick bra, sa mäklaren då fler skulle se huset om några dagar så det var ingen panik. På så vis fick de chans att läsa mer om fastigheten och ansöka om ett lånelöfte från banken. Att de skulle dra sig ur fanns inte i deras tankar. Fastigheten skulle bli deras.

OVK-besiktning vad är det

De läste igenom prospektet på fastigheten och skrev upp frågor som de behövde få svar på innan de gjorde slag i saken. Någonstans fångade de också upp att de behövde hitta någon som kunde göra OVK-besiktning i Göteborg. Vad det nu innebar. En sak till att skriva upp på den långa listan.

Det visade sig att OVK står för obligatorisk ventilationskontroll, det var inte krångligare än så. Frågan var bara vad en sådan kontroll skulle innebära för dem? Medan de budade och väntade på slutresultatet kontaktade de en firma som jobbar med ventilation i Göteborg och som lovade komma och se över den så snart köpet var klart.

Bläcket hade knappt torkat på köpekontraktet innan de ringde ventilationsföretaget. Dessa lovade komma samma vecka och gjorde så. Det fanns en del att åtgärda då systemet som nu fanns var gammalt. Men det skulle inte bli alltför kostsamt och var viktigt både för de boende och parets företag i framtiden. För mer information se ovkbesiktninggöteborg.se.

19 Aug 2023