Orsaker till att besikta huset

En besiktningsman kontrollerar fastigheter och letar efter dolda fel. Exempelvis innan en försäljning. Men det kan finnas flera andra tillfällen då man kan behöva en besiktningsman.

Det är bara en besiktningsman som kan utföra besiktningar på hus och fastigheter. En sådan person bör alltså ha en adekvat utbildning inom området för att få kalla sig besiktningsman. Han eller hon bör vara certifierad eller auktoriserad. En besiktningsman letar efter brister i fastigheten som kanske inte syns för blotta ögat. Det kan vara mögel, fukt eller sprickor till exempel. Det finns flera olika tillfällen då det kan vara bra att anlita en besiktningsman som kommer och gör en besiktning av huset ifråga. Vanligast förekommande är vid en försäljning av fastighet, vid renoveringar eller nybyggnationer eller om man bara helt enkelt vill veta vad bostaden eller fastigheten kan vara värd.

Behöver ni en besiktningsman?

Letar ni efter en besiktningsman i Stockholm med omnejd? Någon som kan komma hem till just er och genomföra en besiktning av hus eller fastighet? Klicka runt på nätet efter en välrenommerad firma som kan komma och hjälpa er med den saken. Om ni inte redan vet någon som kan, vill säga.

Det är inte bara privatpersoner som kan boka tid för en besiktning utan det kan både företag och andra typer av föreningar göra om önskemål finns. Att göra en besiktning är aldrig fel, eftersom man kan upptäcka fel och brister som man enkelt kan åtgärda innan de blir alldeles för stora och kostsamma.

13 Dec 2020