När du behöver en jurist med fastigheter som expertområde

Känner du dig lurad i den senaste fastighet som du har förvärvat? Det finns en del oärliga människor som inte drar sig för att lura människor in i skumraskaffärer. Särskilt i storstadsområdet finns det en hel del oärliga människor som kan påstå att de äger en bostad som sedan hyrs ut, eller till och med säljs. När den rätta ägaren väl kommer hem igen, visar det sig att det finns en handfull nya "ägare" som ska flytta in, medan den rätta ägaren inte har en aning om vad som har föregåtts medan den personen har varit borta, eller vad som har ägt rum på nätet.

Bristen på lägenheter ger utrymme för bedragare

Så många som var sjunde person har råkat ut för rena rama bedrägerierna på andrahandsmarknaden, skriver Aftonbladet. Eftersom det saknas hyresrätter, har det gett ett utrymme för bedragare att påstå att de har en lägenhet som de antingen tänker sälja, eller hyra ut. För de stackare som har blivit grundlurade, och tvingats av bedragaren att betala in en depositionsavgift, har det gällt att hävda att de blivit lurade och kräva att få tillbaka pengarna. Att försöka få polisen att utreda bedrägeriet kan vara svårt. Polisen prioriterar sällan dessa typer av utredningar och står ofta handfallna inför denna typ av utredningar. Men anlitar man en jurist som tar sig an fallet, finns det en stor chans att man får tillbaka alla pengar som man har blivit lurad på.

Så blir du inte lurad på en lägenhet

Du bör kontrollera lägenheten som de påstår att de ska hyra ut. Du kan ta reda på vilken fastighet som äger lägenheterna och kontrollera om den som påstår sig hyra lägenheten faktiskt gör det, eller om de påstår sig äga en lägenhet kan man kontrollera med bostadsrättsföreningen att den personen faktiskt äger den. Även om de visar dig lägenheten, kan det vara en bostad som den personen har råkat komma över några nycklar. Så du kan alltså inte lita på att den som visar dig lägenheten är den som äger den. Därför bör du alltid kontrollera att den personen hyr den lägenheten eller äger den lägenhet som personen påstår. Säger den personen att det är en syster, eller bror som står på kontraktet, måste du ändå kontrollera upp det som den personen påstår.

Kommer du ingenstans med en polisanmälan kan det vara bäst att ta kontakt med en fastighetsjurist som kan hjälpa dig genom hela processen med bedrägeriet. Här kan du läsa mer.

2 Nov 2018