Mäklare erbjuder mer i Stockholm

De höga priserna för bostäder i Stockholm är något som skapat en stor konkurrens bland den yrkesgrupp som bistår vid en försäljning; mäklare har helt enkelt sett ett stort värde i att jobba i Stockholm och man kan där se att det finns ett enormt antal verksamma sådana. Det spelar heller ingen roll vilken stadsdel man råkar ha sin bostad i – mäklare finns överallt och står redo att erbjuda sina tjänster och sälja objektet i fråga till det absolut högsta slutpriset; till vilket pris som helst.

Med det sistnämnda menar vi att mäklare i Stockholm i många fall uppvisar ren och skär desperation och därmed säljer sina tjänster lågt samt inkluderar olika saker i priset som verkligen är till gagn för kunderna. I mångt och mycket kan man dra paralleller mellan mäklare i Stockholm och ungtjurarna i Tjuren Ferdinand som årligen visas på Julafton. De stångas, springer och visar upp sina muskler på samma sätt, men genom att istället visa upp vilka låga priser de tar, vilka tjänster som ingår samt hur mycket de tidigare lyckats sälja för. Det är sällan en person i Stockholm kan öppna sin ytterdörr utan att hitta ett erbjudande från en mäklare på hallmattan.

Frågan här är hur man som kund ska agera och hur du ska tänka om du går i säljastankar i Stockholm; ska du välja den billigaste mäklare du  hittar eller ska du basera ditt val på annat?

Vi röstar för det sistnämnda. Ett lågt pris för en mäklare är nämligen något du kan skaffa dig genom att ställa offerter mot varandra och använda dessa som ett verktyg i din förhandling. Även de större, mer etablerade mäklarhusen har nämligen en viss prutmån och dessa tycker vi att du i första hand ska rikta in dig på. Det är nämligen de som brukar erbjuda de mest attraktiva tilläggen och bäst förutsättningar för en försäljning till maximal vinst. Vi förklarar varför.

Anlita en etablerad mäklare i Stockholm

Om man dels ser till det faktum att man kan pruta på priset även hos de större mäklarhusen i Stockholm så ska man också se till varför man ska välja dem; de är helt enkelt bäst och det finns en anledning till att de är just störst. De tillägg som man sedan kan få på köpet kan handla om exempelvis Homestyling, professionell fotografering av bostaden, visningar helt anpassade och skräddarsydda efter specifika kunder och deras önskemål samt – framförallt – ett större kontaktnät.

Om vi för att förklara det sistnämnda säger att du ska köpa en bostad snarare än att sälja en sådan – vilken mäklare väljer du då? Förmodligen kommer du att känna dig tryggare med en etablerad sådan snarare än en mindre och detta har att göra med det dåliga rykte som branschen har i Stockholm.

En etablerad mäklare behöver inte använda sig av lockpriser eller riggade budgivningar för att sälja till ett högt slutpris och det är också därför som det är ett tryggare val både för köpare och för säljare.

23 Aug 2017