Lätt att vara mäklare i Mariefred

En pittoresk stad 65 km från huvudstaden är nästan för bra för att vara sant. Men det stämmer för Mariefred. En riktig pärla enligt mäklare. På orten finns både kultur och gott kaffebröd.

Katarina var less på storstadspulsen och ville flytta. Samtidigt älskade hon sitt jobb i Stockholm och visste att det skulle vara svårt att hitta ett liknande någon annanstans. Av den anledningen började hon se vad som fanns inom pendlingsavstånd. Inom radien hittade hon Mariefred. En ort hon aldrig varit till. Spontan som hon var tog hon kontakt med en mäklare i Mariefred och bokade in ett möte redan följande vecka.

Platsen fick pluspoäng innan mötet med mäklaren.

Katarina hade avsiktligt bokat tid på eftermiddagen för att hinna se sig om lite innan det var dags att titta på boenden. Medan hon vandrade gata upp och gata ner på de vackra kullerstensgatorna steg en skön känsla upp inom henne. Här var så fint. De gamla husen som måste vara från 1700–1800-talen och vackra Mälaren som glittrade i solen.

Klockan närmade sig tolv, magen började kurra. Hon såg sig om efter en restaurang. Ögonen föll på ett kafé som hon läst om på tåget till staden, men det var inte fika hon skulle ha. Brödbuffé – benen drogs närmare och snart fann hon sig frossande i allt det goda.

Tiden rusade iväg och hon insåg att hon behövde rusa om hon skulle komma till mäklaren i Mariefred som skulle visa henne boenden. Hon hade redan bestämt sig för att bli Mariefredsbo.

1 Jan 2022