Låt er inte luras av en oseriös låssmed

Ibland är tyvärr olyckan framme och låset går sönder eller man tappar nyckeln. Då gäller det att man vet vem man ska ringa och inte bara väljer första bästa låssmed som kommer upp då man googlar.

Det finns många låssmeder att välja mellan men tyvärr är det inte alla som är seriösa. Vissa begär överpris eller vill ha betalt i förväg utan kvitto, medan andra bara bryter upp låset och vet inte hur man byter det. Därför gäller det att ha gjort sin research i förväg så att man vet vem man ska ringa och gärna också ha lagt in telefonnumret till låssmeden i mobilen. Eftersom en låssmed tar betalt per timme och man även får betala för restiden, lönar det sig att välja en låssmed i samma område som man bor. Ett bra sätt att hitta en pålitlig låssmed på kan vara att fråga grannar. Att anlita en låssmed akut då man har låst sig ute kostar naturligtvis mer än om arbetet är planerat i förväg.

Så länge håller låset

Det kan också vara bra att byta ut slitna lås innan de går sönder och ungefär vart femtonde år bör man göra detta. Kontakta en låssmed i Järfälla och be om ett kostnadsförslag. Oftast kommer låssmeden först ut på ett gratis hembesök för att kunna bilda sig en uppfattning om vilka förbättringar som bör göras och vilka lås som passar bäst. En seriös låssmed begär aldrig betalt i förväg utan lämnar en ordentlig faktura där alla företagsuppgifter och organisationsnummer finns med.

24 Mar 2021