Låt en städfirma fixa flyttstädningen!

Alla som någon gång har flyttat, vet vilket otroligt stort jobb det är att flytta. Allt ska packas, planeras, rengöras och flyttas på innan allt är klart. Sedan ska man dessutom packa upp allt och möblera det nya huset. Innan det kanske man till och med behöver renovera huset innan man kan packar upp allt sitt pick och pack. Har den som flyttade ur huset, i sin tur inte städat ordentligt, måste man själv städa innan man kan flytta in sina grejer. Då får man skicka en räkning på städningen till dem som fuskade med städningen. För att inte själv råka ut för en städräkning blir man själv tvungen att städa ordentligt, eller så anlitar man en städfirma som tar hand om den viktiga flyttstädningen.

Flyttstädningen viktig och kan ge friktioner

Just flyttstädningen har varit föremål för trätor. Inte så konstigt att man just därför har infört regler för hur en flyttstädning ska se ut. Här brukar både hyresvärdar och andra vara noggranna med flyttstädningen. Har man ingen hyresvärd som håller koll på det, kan man alltid åberopa Mäklarsamfundets regler för hur en flyttstädning ska se ut om den ska anses som godkänd sådan.

Allt ska rengöras enligt reglerna

Enligt Fastighetsmäklarsamfundets regler, ska i princip ALLT rengöras för att de ska anse att städningen ska anses som godkänd. Där anser de att till och med väggarna och golven ska rengöras. Alla garderober och klädkamrar ska torkas ur. Alla badrummets ytor ska torkas rena, skåp och lådor vara rena, till och med fogarna ska vara rena, och vägg och golv bakom badkar ska vara städade. Golvbrunnarna ska vara rena, liksom bakom alla element. I köket ska alla vitvaror vara rena såväl in- som utvändigt.

I köket ska alla skåp vara rengjorda in- och utvändigt. Skafferier och förråd, soptunna och själva tomten ska vara ren. Allt som inte ingår i kök och badrum ska vara borta och slängda. Så när det kommer till Fastighetsmäklarnas regler räknas även saker som inte ska finnas kvar på tomten eller balkonger och altaner – om man inte har kommit överens om att nästa ägare vill överta vissa saker i huset eller på tomten. Det kan i så fall handla om barngungor och klätterställningar, eller altanmöbler och parkbänkar. De nya ägarna har rätt att forsla bort allt som man inte har kommit överens om på de gamla ägarnas bekostnad.

Anlita en städfirma i Nacka

Om det är så att du ska flytta inom eller från Nacka kan vi rekommendera denna städfirma för flyttstädningen. De städar enligt gällande flyttstädningsregler så anlitar du dem, behöver du inte oroa dig över att flyttstädningen inte skulle bli godkänd.

Läs mer om flyttstädning på www.flyttstädningnorrtälje.biz.

23 Aug 2018