Investera i nya garageportar i Stockholm

Vad drömmer du om som husägare? För många så är garaget en detalj som står högt upp listan i samband med ett husköp och många är villiga att betala ganska mycket pengar för ett sådant. Många väljer också att bygga ett garage som ett första projekt i samband med att man köpt ett hus i Stockholm.

Det är lätt att förstå varför. Det är något speciellt med ett garage. Dels så får man ett ypperligt utrymme för förvaring, dels så får man ett ställe att bygga och snickra på och dels så får man också någonstans att ställa in sin bil i. Det senare gör dessutom att man får en bil som A) håller längre som en följd av att den inte slits av väder och vind B) drar mindre bensin som en följd av färre kallstarter och C) inte riskerar att stjälas i samma omfattning som en bil parkerad utanför huset gör.

Det senare ska emellertid inte tas för givet. För att en bil ska vara säker så krävs det att man har rejäla garageportar. Garageportar är viktiga i samband med att man talat om garagets fördelar. Utan riktiga garageportar så är ditt garage i Stockholm långt ifrån komplett.

Äldre garageportar innebär en risk för skada

Har du äldre sådana så finns dessutom en uppenbar olycksrisk. Årligen ska skadas åtskilliga människor som en följd av att äldre garageportar kollapsar; det gäller primärt de garageportar som är av vipp-modell och där en kombination av ruttet trä, rostande beslag och en fjädring som drabbats av hårt slitage går sönder.

Det handlar då om enorma krafter som mycket väl kan döda en människa. Har du en äldre modell så bör du definitivt se över vilka nya garageportar som finns på marknaden och boka in en tid för ett byte. Där handlar det om ren livsfara.

Garageportar som skyddar ditt hus i Stockholm

Det finns alltid en inbrottsrisk i Stockholm. En sak som många inte är medvetna om är att garaget är en väldigt populär ingång för inbrottstjuvar. Detta vid garage som leder in till hemmet. Folk säkrar gärna sina hem med hjälp av säkerhetsdörrar, med extra lås och med förstärkta fönster - men man glömmer bort garaget.

Äldre garageportar innebär sällan något problem för en tjuv som med lätthet dyrkar upp låset och får fritt tillträde till allt som finns i hemmet. Skillnaden mellan moderna- och äldre garageportar är att de förra nästan är omöjliga att penetrera med våld och/eller med redskap såsom en dyrk. Detta är ytterligare en anledning till varför man bör ta denna investering.

Det gäller såklart även vid ett fristående garage där du säkerligen förvarar värdefulla saker som verktyg, maskiner och, inte minst, din bil. Genom en uppdaterad garageport så får du ett säkert hem och dessutom ett snyggare sådant: dagens modeller går att anpassa fullt ut mot vilken exteriör som helst.

11 Jun 2020