Hur vet man om en rörmokare på Södermalm är certifierad?

Att hitta en kompetent och pålitlig rörmokare på Södermalm borde inte vara så svårt men ändå går många bet. De här enkla tipsen hjälper dig att hitta rätt.

När man ska renovera eller installera ett VVS-system i en bostadsrätt eller i ett hyreshus på Södermalm är det viktigt att det går rätt till. Man vill självklart vara trygg med att rörmokaren har den kompetens som krävs för att garantera kvalitet. Men hur vet man vilken rörmokare man ska välja och finns det certifiering?

Att hitta en erfaren rörmokare på Södermalm kan vara både lätt och svårt. Utbudet är stort men det gör också att det finns flera fällor som man kan hamna i. Till skillnad från till exempel elektriker finns det ingen myndighet som har ansvar för att auktorisera rörmokare och VVS-installatörer.

Så hittar du en auktoriserad rörmokare

Det är dock lätt att hitta rätt om man följer några enkla råd. Till att börja med är det alltid en bra idé att undersöka referenser från tidigare kunder. Goda omdömen tyder på att det är en kunnig rörmokare. En professionell rörmokarfirma kan alltid ge en offert och några referenser.

Det finns som sagt ingen myndighet som certifierar rörmokare men det finns en branschorganisation som auktoriserar VVS-företag: Säker Vatten. Det kan därför vara bra att kontakta dem för att få veta om ett företag är auktoriserat. Då har du en garanti för att företagets anställda har rätt utbildning och att de är seriösa.

15 Aug 2023