Hjälp med flytt och tunga lyft

Ska man flytta ett kassaskåp, piano eller en extra tung möbel behöver man ta hjälp av en flyttfirma som är specialiserade på tunga lyft. Här är några tips.

Sedan rut-avdraget infördes är det inte längre särskilt dyrt att anlita en flyttfirma, vilket gör att det idag är få som själva sköter flytten. Många gånger kan man även köpa till extratjänster som hjälp med packning och att skruva isär möbler. Föredrar man att själv packa sitt bohag finns det flyttfirmor som även kan leverera flyttkartonger ända fram till ytterdörren.

Vill man anlita en flyttfirma kan det därför vara bra att först ta reda på vilka flyttjänster de erbjuder så att man får den hjälp man behöver. Har man extra tunga och otympliga möbler, ett kassaskåp eller ett piano, måste man även tänka på att anlita en flyttfirma som är specialiserade på det.

Anlita en flyttfirma som är specialiserade på tunga lyft

Hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma för tunga lyft beror på tidsåtgången. Det bästa är att ta in offerter från några olika flyttfirmor som är specialiserade på tunga lyft. Ett seriöst flyttföretag har personal som har fått genomgå en utbildning i hur man lyfter säkert. De har även ordentliga lyfthjälpmedel och moderna och säkra fordon.

Det är viktigt att man kontrollerar att flyttföretaget har ordentliga försäkringar, både för sin personal och för flyttgodset. Anlitar man en firma som inte är försäkrad kan man inte få någon ersättning vid skador. Ibland kan det vara bra att även be om referenser och att ringa upp dessa och ställa kontrollfrågor.

6 Feb 2023