Golvslipning i lägenhet på Södermalm - Vägen till perfektion

Att utföra golvslipning i en lägenhet på Södermalm är något som många handlingskraftiga personer tror att de kan göra själva. Men ibland kan uttrycket "det är lätt att vara efterklok" komma till sin rätt.

Kent var den typen av person som ogärna sökte hjälp när det gällde uppgifter som han ansåg att han själv borde klara av. Han hade även ärvt lite av den småländska snålheten från sin far. Nu stod han inför en uppgift som verkligen behövde utföras i hans lägenhet på Södermalm – golvslipning.

Efter att ha funderat en stund hade han kommit fram till att han skulle hyra en slipmaskin och göra arbetet själv. Han ansåg sig vara tillräckligt händig för att klara det. Men golvslipning på Södermalm är kanske inte så enkelt som det verkar.

Utmaningen med golvslipning

På den bestämda dagen flyttade han ut alla möbler och hämtade slipmaskinen. Han stängde sig inne i vardagsrummet och bad till och med sin partner att tejpa igen springorna under dörren från utsidan. Därefter fick hon tåla ljudet från slipmaskinen medan han arbetade. Kent själv använde hörselskydd för att skydda sin hörsel.

Arbetet tog dock betydligt längre tid än han förväntat sig. Hans partner hade länge undrat vad som egentligen hände där inne när ljudet plötsligt tystnade och tejpen slets upp. Ut kom en svettig och dammig Kent. "Du", sa han, "det kanske inte skulle vara en dålig idé att anlita en professionell för att utföra golvslipningen. Alternativet är att lägga en heltäckningsmatta istället."

4 Jun 2023