Golvslipning av parkettgolv i Stockholm

Det finns många frågor kring golvslipning i Stockholm. Som om det går att slipa ett parkettgolv och vilka skador som går att åtgärda. Här kommer några svar.

Ett parkettgolv är ett gediget golv som finns i många bostäder och lokaler i Stockholm. Det vanligaste parkettgolvet är fiskbensparketten, ett parkettgolv som andas historia och stil. Men också ett golv som är lite tidskrävande och svårt att lägga.

Idag har det också blivit populärt med andra typer av parkettgolv. Golv som också gärna används på grund av den klass och gedigenhet som golven andas. Men det är också ett golv som är en god och långvarig investering. För parkettgolv är ett golv som har många liv på grund av möjligheten att utföra en golvslipning på denna slags golv.

Reparation och golvslipning i Stockholm

Det fiffiga med ett parkettgolv är att man ganska enkelt kan byta ut och laga delar av golvet som skadats. Man kan lyfta upp delar av golvet eller så fyller man i repor och hål, och därefter gör man en enkel golvslipning i Stockholm. En åtgärd som innebär att man för en golvslipningsmaskin över golvet för att ta bort den översta ytan.

Dagens golvslipningsmaskiner är förhållandevis tysta och är oftast försedda med en dammuppsamlare. Därför är det en åtgärd som går snabbt och som knappt hörs in till grannen i ett flerbostadshus. När golvslipningen sedan är klar så kan man välja vilken ytbehandling man vill ha och påföra den. Som lack, färg, olja eller såpa.

20 Feb 2023