Förhindra att branden sprider sig med en brandisolering

När en brand startar kan den sprida sig ofattbart snabbt genom huset. Tyvärr är det ofta svårt att rädda ett hus som börjat brinna. Men med en brandisolering har huset en chans att räddas.

Bränder kan vara riktigt svårsläckta när de väl har tagit fart. Det som gör att eld sprider sig snabbt beror på syrehalten och även på vad för slags material den kan få fäste i. En eld har också förmågan att sprida sig hej vilt ute när det blåser. Om en eld har fått fäste i en skog kan det vara otroligt svårt att släcka den. Brandmän är väl utbildare för att släcka bränder som kan uppstå på olika platser, till exempel i skogen eller byggnader. De måste alltid använda sig av olika släckningsmetoder beroende på var branden härjar.

För att skydda byggnader mot bränder och förhindra spridningen av branden inne i byggnaden finns vissa knep. Vid en nybyggnation kan man se till att göra en ordentlig brandisolering. Det kommer att göra att branden inte kan sprida sig lika lätt.

Vad är brandisolering?

En brandisolering är helt enkelt det man isolerar byggnaden med. Man kan använda flera olika material som brandisolering men den vanligaste är stenull. Stenull är ett mycket lättarbetat och brandsäkert material. Därför passar det bra som isolering. En annan bra egenskap hos stenullen är att den ljudisolerande.

För att göra en byggnad extra säker mot brand kan man förutom brandisolering använda sig av brandtätning och brandskyddsmålning. Läs mer om hur du kan skydda byggnadenmot brand på denna sida: brandisolering.nu

24 Mar 2021