Förarbetet viktigt vid golvslipning i Stockholm

Det är en konst att slipa och ytbehandla ett golv så att det blir perfekt. Därför ska man ta hjälp av en professionell golvslipningsfirma i Stockholm.

Det finns en hel del saker att tänka på vid golvslipning, framförallt då det gäller förarbetet. Alla eventuella skruvar och spikar måste avlägsnas, likaså golvlister och trösklar. Det är också viktigt att man rengör golvet ordentligt eftersom smutsen annars kan tränga in i träet och missfärga det när man slipar det.

När du sedan slipar golvet är det viktigt att du följer träets riktning. Till en början använder du lite grövre sandpapper för att lättare få bort den gamla ytbehandlingen. Men för att ytan ska bli silkeslen och utan repor måste du avsluta med ett lite finare sandpapper. För att inte golvet ska slitas och repas måste du efter slipningen behandla det med exempelvis golvlack.

Golvslipning med garanti

Det finns golvslipningsmaskiner att hyra för den som själv vill slipa sitt golv. Men golvslipning är tidskrävande, och slarvar man kommer man snart behöva slipa om golvet igen. Därför är det bättre att anlita ett företag som har experter på golvslipning i Stockholm. Ta in kostnadsförslag från några olika företag och jämför priser.

Var noga med att anlita en seriös aktör som har försäkring som täcker skador om något skulle gå fel. Vissa firmor erbjuder även garanti på sin golvslipning. För att slippa tråkiga överraskningar och missförstånd kan det vara bra att skriva ett tydligt avtal innan renoveringen av golvet påbörjas.

4 Sep 2023