Flyttstädning i Stockholm när tiden är knapp

En flytt kan vara både till grannhuset och annan ort. Någon har fått ett nytt jobb eller hittat kärleken. För att slippa längta längre än nödvändigt är en bokad flyttstädning ett alternativ.

När flyttlassen ska gå, oavsett om det är med en flyttfirma eller med eget släp, vill man troligtvis följa med. Eller ännu hellre vara på plats när flyttlasset kommer. Med en städfirma som gör flyttstädning är det en möjlighet.

Har man en familjemedlem eller en vän på orten man lämnar kan man be dem öppna för städfirman. När dessa är klara låser vännen och lämnar nyckeln till fastighetsbolaget. Då kan man stå där när lasset kommer och börja bära in möblerna till sitt nya hem.

Viktigt att komma ihåg är att de flesta städfirmor kräver att man tagit bort allt löst i hemmet. De slänger inte sådant som blivit kvar. Att städa balkongen eller uteplatsen samt eventuella förråd ingår även det i hyresgästen uppgifter. Glöms det bort kan det leda till extra kostnader för att få det gjort.

Överlämna det tråkiga i flyttstädningen

Det som är lätt att glömma bort är de tråkiga sakerna som man måste ta hand om ifall man väljer att städa på egen hand. En väl använd ugn och mysiga golvbrunnar med massor av hår är några av de saker man slipper om man tar hjälp med flyttstädningen. Andra kan vara saker som att frosta av frysen och storstäda badrummet.

Inte behöver man heller inhandla badrumsrengöring, såpa och andra rengöringsprodukter. Släpa med hinkar, svampar, golvmopp, dammsugare och stegar och andra saker som krävs för att göra ett bra jobb.

Flyttstädning kräver energi

Hela jobbet från flyttanmälan till flyttstädning kräver en hel del energi. Något som inte spelar någon roll om man har semester. Oftast sker flytten i samband med något annat. Som till exempel att börja på ett nytt jobb eller en ny skola. Då är det bra om fokus ligger på rätt saker och att man inte kommer till det nya helt utmattad.

Innebär flytten däremot att man äntligen blir sambo, då finns det garanterat andra saker som man hellre lägger tiden och energin på än flyttstädning. Även om kärleken gör att endorfinerna frodas och man har mer energi än vanligt.

Men egentligen så behöver man inte någon ursäkt för att hyra in en städfirma att ta hand om flyttstädningen. Det räcker helt enkelt med att man tycker det är en bra idé.

15 Sep 2021