Fasadmålning i Stockholm – så lyckas du med färgsättningen

Ska ni måla om huset i Stockholm och även byta kulör? Färgsättning och fasadmålning är inte alltid det lättaste. Här kommer några smarta råd och tips.

Visst vill man att huset ska se välskött ut och ha en snygg fasad, men fasadmålning och färgsättning är inte alltid så lätt. Ligger fastigheten i ett område som är detaljplanerat kan man behöva ansöka om bygglov från kommunen vid byte av kulör. Är man osäker på vad som gäller är det bäst att prata med sin kommun innan man målar om.

Att välja kulör till huset kan vara svårt då valmöjligheterna nästintill är oändliga. Ofta kan man få inspiration genom att titta på liknande hus i samma område för att se hur de är målade. Man kan även använda sig av någon av alla de mobilappar som olika färgtillverkare erbjuder.

Så mycket kostar fasadmålning i Stockholm

Ska man måla om huset ska man anlita en målare som är specialiserad på fasadmålning. Då kan man även få tips och råd om färgsättning och eventuellt också val av färgtyp. Oftast målar man med samma typ av färg som det var tidigare, men man kan också byta. Men man ska vara medveten om att det inte alltid går att byta tillbaka om man skulle ångra sig.

Att måla om huset är kostsamt men att strunta i att måla om huset är inget alternativ eftersom färgen skyddar fasaden och motverkar fukt- och mögelskador. Det kan dock löna sig att jämföra priser mellan olika målerifirmor i Stockholm. Be om att få offerten specificerad. Då ser du tydligt vad som ingår i priset och vad det kostar.

12 Aug 2023