Färger och former i hemmet

Många, ja de flesta, tillbringar mycket tid i sina hem. Numera tillbringar vi ännu mer tid hemma då hemarbete ökar både i omfattning och betydelse. Detta gör att hemmiljön blir allt viktigare för oss. Hur ser dina väggar ut?

Det finns drömmar och så finns det drömmar. Det är vanligt att vi fantiserar om större och mer lyxiga hem, kanske en sommarstuga vid havet eller en semesterbostad utomlands. I de flesta fall ser vi det bara som trevliga fantasier och nöjer oss med det. De mer realistiska drömmarna handlar oftare om att förändra och förbättra det hem vi redan har. Världen är inte perfekt, och det är faktiskt bra så. Ett perfekt hem, där allt är precis som vi vill ha det, skulle vara nedslående och tråkigt. Det är bättre att ha något att se fram emot och drömma om hemmets potential! När vi börjar påbörja projektet måste vi också fundera över vilka som ska göra vad.

Att fräscha upp, förändra och förbättra hemmet handlar ofta om att måla eller tapetsera. Tapetsering är nästan omöjligt utan att det även målas om detaljer i samband med arbetet. Det är förbluffande att upptäcka hur stor skillnad en ny färg eller till och med en ommålning av den befintliga färgen kan göra. Genom att använda olika färger får rummen nya dimensioner, förändrar ljuset och ger en annan och unik karaktär åt rummen. Ett alternativ är att anlita en erfaren målare i Södertälje för bästa resultat.

Trender kommer och går, och det som känns modernt och nyskapande idag kanske inte passar om några år. Därför kan färgen eller tapeten i det nya hem du precis har flyttat till kännas gammalmodig och olämplig. Orange och mörkbrunt från 70-talet kan få en renässans, men det är alltid din egen smak och preferens som avgör hur ditt hem ska se ut. Om du vill ha vitt, välj vitt, och om du vill ha svart, go for it!

Professionell rådgivning och genomförande

Å andra sidan vill du självklart att ditt hem ska vara lätt att sälja när den tiden kommer då du själv ska flytta därifrån - det är en avvägning... Det är ingen dum idé att vända sig till experterna för att få lite råd. Det är väl känt att det är svårt att bedöma hur ett helt rum kommer att framstå i din valda smaragdgröna färg baserat på bara en liten provbit, och därför kan du låta någon hjälpa dig med det. När du har kommit en bit på vägen kanske du även vill överlåta det praktiska arbetet till dem?

16 Aug 2023