En introduktion till att anlita en elektriker i Nacka

Bor du i Nacka och behöver en elektriker? Trots att det enbart är en kranskommun till en annan stad, är det nästan 100 000 människor som bor här. Urvalet är således stort. Lägg därmed till att man har tillgång till stora delar av Stockholms elektriker, utan att behöva betala höga resekostnader.

Med valmöjligheter följer naturligtvis faktumet att ett beslut måste tas, och det är här det kan bli svårt. Vem ska man egentligen välja? I den här texten ger vi lite tips på hur man kan tänka.

Börja alltid med att ta in flera offerter

Många anlitar elektriker på referens av en bekant. Medan det visserligen kan kännas tryggt, behöver det inte vara det bäst valet. Risken finns alltid att du betalar ett pris som inte är marknadsmässigt.

Ett sätt att kontrollera det är att ta in flera offerter och jämföra dem. Lägger de sig kring samma slutpris? Hur har de bedömt arbetet? Kom ihåg att inte enbart titta på slutpriset, utan också på hur de har kommit fram till den uppgiften. Om du inte har en referens sedan tidigare är det här kanske särskilt viktigt att göra. Vi bjuder på en referens till en välrenommerad elektrikerfirma här: elektrikernacka.com.

Är elektrikern behörig?

Det är av flera skäl viktigt att kontrollera en elektrikers behörighet. Det viktigaste skälet är givetvis säkerheten för de som vistas i lokalen där elinstallationen finns. Ett annat skäl är att om arbetet utförs på ett icke fackmannamässigt sätt – till exempel om du anlitar en hemmafixare svart – kommer försäkringsbolaget sannolikt inte vara pigga på att betala ut särskilt mycket pengar om olyckan är framme.

Alltså; anlita ett seriöst bolag med behöriga elinstallatörer. Medan det visserligen är lite billigare att anlita svart, är det något som kan slå tillbaka på lite längre sikt. Dessutom kan du, som bekant kanske, göra ROT-avdrag på vita arbeten. I Nacka finns det flera välrenommerade elfirmor att välja mellan och begära offerter av.

Behörigheten kollar du upp hos Elsäkerhetsverket, där du kan göra en sökning på din elektriker i Nacka. Det du kan göra är att be dem om deras behörighetsnummer, en sifferföljd som sedan kan stämmas av med Elsäkerhetsverkets register.

Priser

Du kan räkna med att priser varierar. En faktor är den geografiska. Elektriker i Nacka och omkring Stockholm och andra större städer, brukar normalt ta en lite högre timpenning än elektriker på mindre orter. Ett vanligt timpris ligger någonstans mellan 500 - 700 kronor, men det är inte säkert att det kommer att gälla för det arbete du ska få utfört. Andra faktorer är arbetets storlek och dess svårighetsgrad.

Oavsett vilken prisuppgift ni har kommit överens på förhand, bör ni se till att få det skriftligt. Få ned så mycket som möjligt skriftligt – även om det inte är vanligt, kan tvister uppstå och då är ett skrivet avtal bra att ha. Muntliga avtal gäller också, men de är, som bekant, lite svårare att bevisa.

3 Feb 2019