Digitala möten ger nya möjligheter

Om du ska ha affärsmöte med någon i New York, eller har anställt en konsult från Uganda kan det vara smidigt att hålla digitala möten. Miljövänligt och smidigt.

Pandemin svepte över världen 2020 och förde med sig en mängd olika restriktioner och förändringar. Några år senare har restriktionerna lättat, men vissa förändringar har blivit permanenta. Behovet av att kunna utföra sitt arbete på distans väcktes verkligen under pandemin, och på många håll har man behållit möjligheten att distansarbeta.

När allt fler aktiviteter sker på distans har behovet av digitala möten också ökat. En grynig webbkamera och en sprakig mikrofon duger inte längre, speciellt inte om du dagligen sitter i digitala möten. Det är skönt att marknaden börjar komma ikapp och nu kan erbjuda teknik och program som håller måttet.

Digitala möten påverkas inte av trafikproblem

Digitala möten har många fördelar. Deltagarna slipper pendla och sparar på så vis både tid och pengar. Risken att någon ska fastna i trafiken och vara sen minskar dessutom avsevärt. Om du driver företag som sköts helt på distans behöver du inte oroa dig över lokalhyra, städning och elräkningar.

Det underlättar om alla deltagare har bra utrustning – bra kamera och bra ljud. Idag finns det många lösningar förutom webbkameror och headset. Det finns lösningar som gör att vissa deltagare kan vara på plats och andra medverka på distans. Det ställer andra krav på högtalare och mikrofoner. Om du vill att dina deltagare ska kunna se dig, en PowerPoint och tavlan du antecknar på behöver du något annat än en webbkamera.

26 Nov 2022