Det går som en dans med golvslipningen i Stockholm

Går det att kalla golvslipning i Stockholm för en konstart? Om du har sett någon som jobbar med golvslipning så kanske du åtminstone skulle kalla det för en dans med fingertoppskänsla.

Ibland är det så att det bästa resultatet kommer av en kombination av kunskap, erfarenhet, rätt utrustning och en fingertoppskänsla som är rätt för uppdraget. Det kan ibland även vara en fördel ifall du har en viss taktkänsla och smidighet, för att arbetet ska flyta på bra. Så är fallet med de som arbetar med golvslipning i Stockholm. Om du har sett på när en golvslipning sker så vet du precis hur maskin och förare flyter över golvet som om det var en stilla vals. Men efter sig lämnar de en slät och fin yta som bara ligger där beredd på att få träffa sin nya partner, i form av ytbehandlingen.

Golvslipning på rätt sätt

Vissa utför sitt arbete med en lätthet som är svår att efterlikna. Det kan vara en kock som lagar mat, en målare som sätter färg på en vägg eller en golvslipare som avlägsnar den slitna och fula ytan på ett gediget golv. Men det är inte bara snyggt att se på, för den smidigheten är också förutsättningen för att golvet ska bli jämnt. Det rätta sättet att slipa ett golv på är genom att använda flera olika slipskivor och att framföra slipmaskinen på ett sätt så att den slätar ut ytan, inte gräver nya gropar.

30 Nov 2021