Bromsar spridningen

En bra brandsäkerhet är A och O, det ska vara ett fungerande system som hjälper till att bromsa spridningen. Bränder är inte att leka med, det går snabbt och kan sluta väldigt allvarligt.

När man börjar skolan får man snabbt lära sig vad en brand innebär. Man gör brandövningar för att se att alla vet vad de ska göra när larmet går. Dessa övningar ska man alltid ta på allvar, man vet aldrig när de är sanna och inte. På en skola är det även otroligt viktigt att man har ett bra brandskydd. Genom att genomföra brandtätning kan man lyckas bromsa spridning från rum till rum. Det ger mer tid till att kunna evakuera så att alla tar sig ut tryggt. En brand går snabbt, utan något brandskydd kan hela stället vara övertänt på bara några minuter.

Brandskydd överallt

Det spelar såklart ingen roll vilken byggnad man befinner sig i. Ett bra brandskydd bör finnas överallt. Man har hört skräckhistorier om lägenheter där det börjat brinna på bottenplan. Utan ett brandskydd har de ovan ingen chans att ta sig ut. Detta får inte hända. Vare sig du har eget hus, kontor eller lägenhet, se till att brandskyddet är bra. Kolla så att ni har ett, och har ni inget se till att få ett installerat. Det kan handla om liv och död, inget man prioriterar bort. Det finns flera olika alternativ till brandskydd. Hos ett företag som arbetar med detta kan ni få fram den bästa lösningen för er.

27 Apr 2021