Bostadsanpassning i Stockholm för dig som behöver det

Är trösklarna i hemmet ett ständigt problem att ta sig över? Eller trapporna som inte går att undvika? Då kan du ha rätt till bostadsanpassning i Stockholm.

Att åldras är helt naturligt, det är något alla gör och inget man kan undvika. Med åldern kan kroppen också sluta funka som den ska. Det kan bli jobbigare att ta sig fram och du kan behöva hjälp. Det är ett stort steg och mycket du behöver lära dig för att anpassa dig efter ditt nya liv.

Till exempel så kan din bostad behövas ändras. Kanske har du en villa eller lägenhet som du inte vill lämna. Men den är inte längre optimal för dig. Detta går att fixa till utan att du behöver flytta ifrån din bostad. Det går att göra en bostadsanpassning i det hemmet du redan har så att det passar dig.

Vad innebär bostadsanpassning i Stockholm?

Det är många saker man kan göra annorlunda i ett hem, för att det ska bli mer anpassat för ens särskilda behov. Det kan handla om att sänka höga trösklar som numera är svåra att ta sig över. Eller att installera en hiss i trappor som har blivit ett alltför stort problem. Det kan även handla om att diskbänken är för högt upp och behöver sänkas.

Med en professionell bostadsanpassning i Stockholm så kommer din bostad anpassas efter dina behov. Du kan även ha rätt till bidrag för bostadsanpassning, Det är något du får ansöka om. Men alla ska ha möjlighet att få bostadsanpassning om behovet finns.

9 Sep 2022