Att sälja hus i Kumla kan leda till lyxliv i lägenhet

Du som har tröttnat på villalivet kan enkelt sälja hus i Kumla. Som hyresgäst kommer du dessutom få en hög med pengar från försäljningen att sätta sprätt på.

Villalivet är inte för alla. Det finns många goda anledningar till att sälja sitt hus och satsa på en lägenhet istället. Begynnande ålderdom kan vara en. Tummen mitt i handen en annan. För det är faktiskt en hel del underhåll inblandat när du är husägare. Och det är inte alltid så himla kul.

Det är dessutom mycket dyrt att hålla ett hus i skick. Fönster ska lagas, tak ska läggas om. Och sedan går kylen, frysen och spisen sönder samtidigt. Hur ska du kunna planera för alla dessa oväntade och jättestora kostnader? Det går inte. Då kan det vara bättre att skriva på ett hyreskontrakt för en lägenhet i stället.

Att sälja hus ger lax på löken som hyresgäst

Du som ska sälja hus i Kumla kommer dessutom ha en bra slant på banken när affären är över. Tänk bara på att en hel del av vinsten försvinner i skatt om du inte köper en ny bostad i anslutning till affären. Och det vill du ju inte, om du nu vill slippa ägaransvaret för huset.

Samtidigt kommer du som hyresgäst ha full koll på dina utgifter. Allt underhåll ingår i hyran, och du kommer lugnt kunna lägga pengarna från husförsäljningen på dina roliga intressen istället. Eller på resor. Eller på barnbarnen. Kort sagt: på vad du vill. Vilken frihet!

14 May 2022