Att flytta är härligt, men själva flytten kan vara jobbig

Att det kan vara jobbigt att flytta är de flesta överens om. Alla som någon gång flyttat vet hur mycket det är att tänka på och hur tungt det kan vara. Ta hjälp av proffsen som har erfarenhet.

Att byta bostad innebär för många en spännande resa, kanske en dröm som går i uppfyllelse. Man är ivrig att komma till sin nya bostad, man har planer och idéer för det nya hemmet. Man vill snabbt komma i ordning.

En del flyttar ofta, men har då sällan mycket prylar. Det är något man lär sig av många flyttar, att minimera antalet prylar. För handen på hjärtat, visst finns det ouppackade lådor kvar i något förråd från förra flytten? Vad är det för mening att flytta den lådan en gång till? Men så blir det ofta när man bott på ett ställe länge. Saker hamnar i lådor, i förråd, för att sedan glömmas bort. Oavsett hur mycket eller hur lite du har är det skönt att få hjälp med de möbler och saker som ska flyttas. Snabbt och smidigt.

Flyttar du inom Stockholm?

För dig som flyttar inom Stockholm finns det många flyttfirmor att välja på. Behöver du till exempel en flyttfirma i Solna, finns det de som både tar hand om själva flytten och flyttstädningen. Det kan vara väldigt skönt med en och samma kontakt som kan ta hand om hela kedjan; från packning och flytt till städning och kanske magasinering om det behövs.

Både företag och privatpersoner kan vända sig till en flyttfirma när behovet uppstår. Har du ett företag är det än viktigare, eftersom du ansvarar för dina anställdas arbetsplats. Med en flyttfirma i ryggen får du både praktisk hjälp men också bra tips och påminnelser. Det är en del att tänka på vid flytt.

Glöm inte adressändring, vatten, el och sophämtning

När man byter bostad finns det en hel del saker att tänka på, saker som man behöver säga upp, skaffa nytt och ändra. Adressändring tänker förstås många på, men glöm inte att eftersända posten också, till din nya adress, så du inte missar viktiga brev. Elen ska sägas upp och det är viktigt att du anger rätt anläggningsnummer, både det gamla och det nya. Det samma gäller för vatten och avlopp, kontakta kommunen och berätta om flytten. Har du sophämtning gäller det också att säga upp det gamla avtalet och teckna ett nytt på nya adressen.

9 Oct 2020