Återvinning med container i Stockholm

Har ni en bostadsrättsförening med ett grovsoprum som är överfullt och aldrig blir tömt i tid? Detta är ett vanligt problem för bostadsrättsföreningar i Stockholm. Förutom att man använder minst ett rum i fastigheten som skulle kunna användas till något annat missbrukas också grovsoprummen av bostadsrättsinnehavare som slänger ner byggskräp istället för at själva köra till tippen med det. Och det pågår alltid en renovering någonstans. Visst är det bekvämt för de boende att ha nära till sitt grovsoprum och slänga sitt skräp, framför allt för de som inte har bil, vilket ju faktiskt är ganska vanligt i Stockholm. Men det finns ett alternativ för den bostadsrättsförening som vill erbjuda sina boende nära till återvinningen och ändå frigöra utrymme i fastigheten, och det är att hyra en container med jämna mellanrum.

En smart lösning

Att hyra en container för grovsopor är något som blir vanligare och vanligare bland bostadsrättsföreningar i Stockholm och det brukar alltid funka bra. De boende i föreningen får helt enkelt vänta mellan varven på att slänga sitt skräp, och är det något akut man vill bli av med så brukar man lösa det själv till slut. Det är ändå Stockholm vi talar om och det finns så många återvinningscentraler att det är få människor som inte har en inom åtminstone några kilometer.

Välj intervall och period

Fördelen med en container är att ni slipper överfulla utrymmen med hög brandrisk och att ni kan använda lokalen till något annat, exempelvis som kontor eller annan verksamhet. Här finns alltså lite pengar att tjäna på att hyra ut. I stället får ni en container utkörd till er några gånger per år, precis enligt era önskemål. Oftast brukar en förening ha en container utställd ett par veckor på våren, efter sommaren och över jul och nyår. Det brukar vara de perioder då flest människor har behov av att slänga skräp. I containerhanterande ingår också sorterande av grovsopor, dock brukar man inte tillåta elskrot och kemikalier, dessa typer av avfall får man i så fall betala extra för.

Hur enkelt som helst

Att hyra en container för grovsopor är enkelt i Stockholm, här finns många företag, till exempel detta, med ett brett utbud av tjänster inom containerhantering. En container för grovsopor är ofta väldigt stor och hanterar lätt de utrymmeskrav som krävs även i en stor förening. Blir containern full innan perioden är slut tömmer firman den och ställer dit en tom container istället. Det är helt föreningens behov som styr. Bor ni en liten förening med kanske bara ett hus kan ni välja mellan att hyra en mindre container, eller att gå ihop med andra föreningar i kvarteret och dela på kostnaderna. Där finns verkligen pengar att spara.

Ett bra beslut

Sätt er ner i föreningen och fundera på om det inte är dags att bygga om grovsoprummet till något som bättre gagnar medlemmarna. Ni blir av med ett problem och kan dessutom tjäna på lösningen. Kontakta en containerfirma och hör er för hur de på bästa sätt skulle kunna hjälpa er med era grovsopor.

9 Nov 2017