Arkitekt i Stockholm med världen som arbetsfält

Vad innebär det att vara arkitekt i en så stor stad som Stockholm? Det är en intressant fråga som du kanske kan få lite svar på här i texten här nedan.

Alla de som jobbar som arkitekter i Stockholm har antingen en egen liten byrå eller är anställda på en lite större arkitektbyrå. I själva verket kan det vara en riktigt stor arkitektbyrå som arbetar med hela världen som arbetsfält. Det är vanligare att dessa arkitekter sitter i en storstad än på landsbygden.

Att välja arkitektutbildning innebär att du kan få ett arbete som arkitekt efter avslutade studier. Arkitektens roll kan däremot se lite olika ut beroende på vilken inriktning du har valt. I Stockholm finns det plats för många olika slags arkitekter. Mer om vilka ser du här nedanför.

Olika inriktningar för en arkitekt i Stockholm

Som arkitekt i Sverige kan du arbeta inom flera olika fält eller områden där det finns behov av arkitektur. Dels handlar det om att rita byggnader, då är du en byggnadsarkitekt. Ett annat fält är inom landskap, det innebär att du får benämningen landskapsarkitekt. Planeringsarkitekt är ytterligare ett område du kan arbeta inom.

Sist men inte minst finns det en inriktning där du har hand om inredning i enskilda privata hem. De kan även ha hand om inredningen när det gäller större byggnader, samt skepp eller fartyg som enbart är till för lyxkryssningar. Att få inreda sådana skulle nog vara en upplevelse att minnas resten av livet.

5 Feb 2023