Anlita proffs för fönstermålning i Stockholm och njut av din semester

Att få sin semester förstörd av fönstermålning i Stockholm är något du kan undvika. Genom att överlåta arbetet till professionella målare kan du istället njuta av din ledighet och samtidigt dra nytta av rotavdraget.

Att bara måla om ett fönster är inte tillräckligt. För att säkerställa ett hållbart resultat behöver du se till att fönstret är ordentligt kittat och tätt. Detta är inte bara av estetisk betydelse utan även för att bevara energieffektiviteten i ditt hem. Om du känner dig osäker på hur man utför detta arbete är det bäst att överlämna det till proffs.

Fönstermålning innefattar flera moment som kräver noggrannhet och kunskap. Om du trott att det bara handlar om att måla på lite ny färg kommer du att bli överraskad. Först och främst måste gamla färglager skrapas bort och ytan slipas för att få en jämn och fin yta. Därefter appliceras grundfärgen innan själva fönstermålningen kan påbörjas. Det är en tidskrävande process som kräver precision och tålamod. Att renovera fönstren själv på semestern är med andra ord inte en enkel uppgift.

Spara pengar genom att anlita proffs för din fönstermålning

Om du redan vid tanken på att utföra fönstermålning i Stockholm på egen hand känner dig utmattad bör du seriöst överväga att anlita professionell hjälp. Sommarsemestern är kort, och du vill förmodligen inte spendera den med att måla fönster. Istället kan du ta in offerter från målerifirmor och jämföra kostnaderna. Tänk på hur många arbetstimmar du skulle behöva lägga ned och väg det mot den timpenning du skulle kunna få på ditt arbete. Ofta visar det sig att det är mer ekonomiskt att anlita proffs, särskilt med tanke på att fönstermålning omfattas av rotavdraget.

28 Aug 2023